Elkészítése
Piskóta:
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és verjük tovább. Ezután keverjük bele a tojássárgákat is. A rizslisztet és a kakaóport keverjük el, majd lassan forgassuk a tojáshabhoz. A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt gáztepsibe (38*44 cm) és süssük 170 °C-ra előmelegített sütőben 8–10 percig. A kész piskótát konyharuhára borítva hűtsük ki és húzzuk le róla a sütőpapírt.
Krém:
A tojásokat a cukor felével vízgőz felett sűrűre főzzük, majd levéve a tűzről hagyjuk kihűlni. Ezután keverjük el a mascarponéval. Végül keverjük el benne az instant kávét is.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát kenjük meg a krémmel, hagyjunk belőle egy keveset a külső bevonathoz is. Tekerjük fel a piskótát, majd a maradék krémmel kenjük le kívülről. Villával vagy habkártyával húzhatunk rá mintát. Tegyük hűtőbe 1-2 órára, hogy megdermedjen.
Tálalás:
Tálalás előtt szórjuk meg cukrozatlan kakaóporral és díszítsük ostyával.
Tipp:
Az instant kávé helyett használhatunk erős eszpresszót is, így még intenzívebb kávés ízt kapunk. Ha ünnepibb ízt adnánk süteményünknek, akkor egy kevés rumaromát is adhatunk a krémhez.

