Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tiramisu tekercs a klasszikus tiramisu könnyed, piskótatekercs formában elkészített változata. A kakaós piskótát kávés-mascarponés krém tölti meg, kívülről pedig krémes bevonat és kakaópor teszi teljessé. Egyszerű, mégis elegáns desszert.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
scarlett69
Beküldte: 2017.11.26.

Piskótához:

Krémhez:

Tetejére

Elkészítése

Piskóta:

A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és verjük tovább. Ezután keverjük bele a tojássárgákat is. A rizslisztet és a kakaóport keverjük el, majd lassan forgassuk a tojáshabhoz. A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt gáztepsibe (38*44 cm) és süssük 170 °C-ra előmelegített sütőben 8–10 percig. A kész piskótát konyharuhára borítva hűtsük ki és húzzuk le róla a sütőpapírt.

Krém:

A tojásokat a cukor felével vízgőz felett sűrűre főzzük, majd levéve a tűzről hagyjuk kihűlni. Ezután keverjük el a mascarponéval. Végül keverjük el benne az instant kávét is.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát kenjük meg a krémmel, hagyjunk belőle egy keveset a külső bevonathoz is. Tekerjük fel a piskótát, majd a maradék krémmel kenjük le kívülről. Villával vagy habkártyával húzhatunk rá mintát. Tegyük hűtőbe 1-2 órára, hogy megdermedjen.

Tálalás:

Tálalás előtt szórjuk meg cukrozatlan kakaóporral és díszítsük ostyával.

Tipp:

Az instant kávé helyett használhatunk erős eszpresszót is, így még intenzívebb kávés ízt kapunk. Ha ünnepibb ízt adnánk süteményünknek, akkor egy kevés rumaromát is adhatunk a krémhez.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
scarlett69
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is