Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tiramisu tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor (vagy édesítő)
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Krémhez:

  • 2 tojás
  • 4 evőkanál cukor (vagy édesítő)
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál instant kávé

Tetejére

  • cukrozatlan kakaópor
  • ostya

Elkészítése

Piskóta:

A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és verjük tovább. Ezután keverjük bele a tojássárgákat is. A rizslisztet és a kakaóport keverjük el, majd lassan forgassuk a tojáshabhoz. A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt gáztepsibe (38*44 cm) és süssük 170 °C-ra előmelegített sütőben 8–10 percig. A kész piskótát konyharuhára borítva hűtsük ki és húzzuk le róla a sütőpapírt.

Krém:

A tojásokat a cukor felével vízgőz felett sűrűre főzzük, majd levéve a tűzről hagyjuk kihűlni. Ezután keverjük el a mascarponéval. Végül keverjük el benne az instant kávét is.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát kenjük meg a krémmel, hagyjunk belőle egy keveset a külső bevonathoz is. Tekerjük fel a piskótát, majd a maradék krémmel kenjük le kívülről. Villával vagy habkártyával húzhatunk rá mintát. Tegyük hűtőbe 1-2 órára, hogy megdermedjen.

Tálalás:

Tálalás előtt szórjuk meg cukrozatlan kakaóporral és díszítsük ostyával.

Tipp:

Az instant kávé helyett használhatunk erős eszpresszót is, így még intenzívebb kávés ízt kapunk. Ha ünnepibb ízt adnánk süteményünknek, akkor egy kevés rumaromát is adhatunk a krémhez.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tiramisu-tekercs-3/