Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A vajas részhez: 10 dkg rétesliszt 26 dkg vaj A kelt tésztához: 40 dkg finomliszt 2,5 dl tej 6 dkg cukor 2,5 dkg élesztő 3 tojás sárgája (a tojás fehérje végén a kenéshez lesz felhasználva) 1 kk só Töltelékhez: fél kg túró 12 dkg porcukor 2 ek búzadara 2 vaníliás cukor 2-4 ek tejföl […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2014.11.30.

Elkészítése

Hozzávalók:
A vajas részhez:

  • 10 dkg rétesliszt
  • 26 dkg vaj

A kelt tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 tojás sárgája (a tojás fehérje végén a kenéshez lesz felhasználva)
  • 1 kk só

Töltelékhez:

  • fél kg túró
  • 12 dkg porcukor
  • 2 ek búzadara
  • 2 vaníliás cukor
  • 2-4 ek tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • mazsola ízlés szerint


Elkészítése:

Először a vajas tésztát készítem el, mert annak állnia kell. A réteslisztet és a vajat jól gyúrjuk össze, formázzunk téglalapot belőle, majd tegyük be a hűtőbe.

Készítsük el a kelt tésztát. A langyos tejbe tegyünk 2 dkg cukrot majd az élesztőt, szórjuk meg 10 dkg liszttel és futtassuk fel kb negyed óra alatt. Gyorsan feljön, vigyázzunk vele. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is, úgy mint a 30 dkg lisztet, 4 dkg cukrot, a tojások sárgáját és a csipetnyi sót. Jól dolgozzuk össze, kelesszük 20 percig, majd tegyük a hűtőbe. Ha kellőképpen lehűlt nyújtsuk ki lisztezett deszkán téglalap formájúra, tegyük rá a korábban elkészített vajas téglát is, majd fedjük be az alsó tésztával.

Nyújtsuk ki 1-1,5 cm vastagságúra. Most fog jönni a nemszeretem rész. A tésztával most úgy bánunk mint a tepertős pogácsával. Rétegeket készítünk. Ehhez először a kinyújtott tészta egyik oldalát középre hajtjuk, a másikat pedig mindkettőre ráhajtjuk.

20 percre visszatesszük a hűtőbe. Újra kinyújtjuk, de most duplán hajtogatunk. Ez úgy néz ki, hogy a bal oldali és a jobb oldali részt is középre hajtjuk, majd még egyet hajtunk rajta. Ez még egyszer ismételjük meg 20 perc hűtőben való pihentetés után. A hajtogatásoknál érdemes mindig egyet fordítani a tésztán – nálam ez elmaradt, majd legközelebb. 🙂

Ha túl vagyunk a nemszeretem részen, jöhet a töltögetés. A tésztát 4 részre osztjuk és mindegyiket jó vékonyra kinyújtuk. Összekeverjük a töltelék hozzávalóit és megtöltjük vele a tésztákat, majd feltekerjük. A kész rudakat sütőpapíros tepsibe tesszük, tojásfehérjével átkenjünk és 20 percig pihentetjük. 190 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Osztrák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is