Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a vajjal és a porcukorral habosra keverjük – ez körülbelül 15 percig tart –, majd hozzáadjuk a kissé megolvasztott mogyorókrémet. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral, majd lassan hozzáadjuk a tojássárgás masszához. Ezután kanalanként beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is, óvatosan, hogy a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
kgyorgyi68
Beküldte: 2013.08.07.

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a vajjal és a porcukorral habosra keverjük – ez körülbelül 15 percig tart –, majd hozzáadjuk a kissé megolvasztott mogyorókrémet.

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral, majd lassan hozzáadjuk a tojássárgás masszához. Ezután kanalanként beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.

Egy tepsit kiolajozunk, sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, és cérnával három lapra vágjuk.

A krémhez két evőkanál cukrot karamellizálunk, majd felöntjük 1 dl hideg vízzel. Nem kell megijedni, ha a cukor megkeményedik, melegítés közben újra felolvad. A karamellt a 7 dl tejhez öntjük, és hozzáadjuk a margarint. Elkezdjük melegíteni, és amikor félig langyos, hozzáadjuk a karamellás cukrokat is.

A lisztet egy pohárban csomómentesre keverjük a tojássárgájával, a porcukorral és egy kevés tejjel. Amikor a tej felforrt, beleöntjük ezt a keveréket, és nagyon lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha nem elég sűrű, nyugodtan adhatunk hozzá még egy kevés lisztet.

A krémet félig kihűtjük, majd elkezdjük megtölteni vele a lapokat. Minden krémréteg tetejére vékonyan kenünk egy kevés megolvasztott mogyorókrémet is.

Rétegezzük a süteményt: krém, mogyorókrém, lap – amíg az összes hozzávaló elfogy. A tetejét is megkenjük krémmel, végül apróra vágott földimogyoróval megszórjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
kgyorgyi68
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is