Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Toffifee szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 15 dkg magozott, aszalt datolya (apróra vágva )
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 dl lefőzött presszókávé (forrón )
  • 15 dkg finomliszt
  • 5 dkg vaj (hideg )
  • 5 dkg darált dió
  • 20 dkg barnacukor (a fehér is jó)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás

A tetejére

  • 5 dkg darált dió
  • 5 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál vaj
  • 4 evőkanál habtejszín

Elkészítése

A tészta elkészítéséhez tegyük a datolyát egy tálba, öntsük rájuk a szódabikarbónát és a kávét, majd jól keverjük el őket. Tegyük a lisztet egy másik tálba, és a hideg vajjal morzsoljuk szét. A lisztes keverékhez adjuk hozzá a darált diót, a cukrot, a sütőport és a csipet sót, majd keverjük el őket. A tojást verjük fel a vaníliás cukorral, és adjuk hozzá a datolyás keverékhez, majd ezt az egész keveréket öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és jól dolgozzuk el őket.

A masszát tegyük egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, és 35-40 perc alatt 180 fokon süssük meg.

A sütemény tetejének az elkészítéséhez először keverjük össze a habtejszínt a vajjal. Ezt követően pirítsuk meg egy kicsit a diót, majd adjuk hozzá a cukrot, és egy picit karamellizáljuk meg, de vigyázzunk, hogy ne égessük oda! Ha karamellizálódtak a hozzávalók, akkor öntsük rájuk a tejszínes-vajas keveréket, miközben a gázt takarékra vesszük. Már csak annyi dolgunk van, hogy beforraljuk ezt a mázt.

Ha a sütemény megsült, akkor még forrón vegyük ki a tepsiből, és oszlassuk el a tetején a forró mázt. Ezt követően hűtőben dermesszük meg a toffifee sütit, majd szépen szeletelve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/toffifee-szelet/