Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Narancsos sütik

Piskóták

Sütemény receptek

Tojásfehérjés-vajas piskóta narancsöntettel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vajas piskóta könnyű és laza állagú sütemény, amely különösen jól illik a frissítő narancsöntethez. Ez a desszert tökéletes választás akkor is, ha tojásfehérjét szeretnél felhasználni és egy üde, gyümölcsös édességre vágysz.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2017.11.27.

Piskóta:

Narancsöntet:

Elkészítése

Piskóta:

A tojásfehérjéket egy csipet sóval habbá verjük. Amikor kezd kifehéredni, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot és fényes, kemény habbá verjük.

A habhoz óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet és a reszelt citromhéjat. Ezután lassan belecsorgatjuk a felolvasztott, majd visszahűtött vajat és fakanállal finoman összekeverjük.

Egy 24 cm-es tortaformát vagy kisebb tepsit kivajazunk és lisztezünk, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a masszát. Hőlégkeveréses, 160 fokos sütőben kb 20–25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizve. A formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Narancsöntet:

A tejet felmelegítjük forráspontig, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, valamint a kifacsart narancs levét.

A lisztet elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a narancsaromát és a maradék hideg tejet. Simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett a meleg, narancsos tejhez csorgatjuk.

Gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg kellően besűrűsödik. Ha túl sűrű lenne, kevés tejet adhatunk hozzá. Amikor elkészült, fóliával lefedjük, hogy a teteje ne bőrösödjön meg.

Tálalás:

A kihűlt piskótát szeletekre vágjuk, tányérra helyezzük és ízlés szerint meglocsoljuk narancsöntettel.

Tipp:

A narancsöntet helyett citrommal is készítheted, így frissebb, savanykásabb ízt kapsz. A piskótát díszítheted kandírozott narancshéjjal vagy kevés pirított mandulával is a tálalásnál.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is