Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval és 8 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral, vízzel, olajjal és joghurttal habosra keverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport egy tálban összekeverjük. A sárga masszát óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztes-kakaós keveréket. Az egészet egyenletesen egy sütőpapírral bélelt, nagyméretű tepsibe simítjuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 20-25 perc). Ha a tészta megsült és kihűlt, óvatosan kettévágjuk.
A krém elkészítése:
Egy tálban a tejet és a tojáslikőrös krémport kis fokozaton összekeverjük, majd 2-3 perc alatt besűrítjük. Ezután hozzáadjuk a margarint, és még 1 percig keverjük, amíg sima állagú lesz.
A tészta alsó lapját a krém kétharmadával megkenjük, majd ráhelyezzük a felső lapot. A maradék krémet a tetején egyenletesen elsimítjuk, és ízlés szerint csokigolyókkal és kandírozott gyümölcsökkel díszítjük.
