Elkészítése
Hozzávalók:
- 12,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 12,5 dkg fehér tönkölybúzaliszt
- 10-12 dkg barna nádcukor
- 5 dkg darált mandula
- 2 tk citromlé
- vanília
- fél citrom reszelt héja
- 4 ek olaj
- 1,5-2 dl víz
Elkészítése:
A liszteket összekeverjük a nádcukorral, a vanília kikapart magjaival, a reszelt citromhéjjal és a darált mandulával.
Hozzáadjuk az olajat, a citromlevet és annyi vizet, hogy sűrű tésztát kapjunk. Keverjük jól össze, majd kanalazzuk muffinpapírral bélelt formákba.
180 fokra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig (kb. 20-25 perc).
[box style=”info”]Ez egy jól bevált tojásmentes alaprecept, amit tudsz kedvedre variálni.
A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nevessel, és ne hagyd sokáig állni.[/box]


