Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tökös-diós kevert recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 35 dkg finomliszt
  • 40 dkg spárgatök
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 10 dkg dió (darált)
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 dl napraforgó olaj
  • 1.5 dl tej
  • 1 teáskanál só


Elkészítése:

A tököt meghámozzuk, a belsejét kiszedjük, legyaluljuk és lesózzuk.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük.

Fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, a szódabikarbónát, a fahéjt, a vaníliás cukrot, a tejet és az olajat.

Végén beleforgatjuk a kinyomkodott tököt.

Őzgerincsütőket vajjal kikenjük,liszttel megszórjuk,beleöntjük a masszát és lassan sütjük tűpróbáig.

Amikor megsült,kicsit hagyjuk kihűlni,porcukorral meghintjük és szeleteljük.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tokos-dios-kevert/