Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

Tökös-mákos linzer

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, egy csipetnyi sót, a vaníliás cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéjat. Ezután belekeverjük a tojássárgáját, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható linzertésztát kapjunk. A tésztát körülbelül egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. Amíg a tészta pihen, a sütőtököt apró kockákra vágjuk, és kevés vajon […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.25.

Tésztához

Töltelékhez

A kenéshez

Elkészítése

A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, egy csipetnyi sót, a vaníliás cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéjat. Ezután belekeverjük a tojássárgáját, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható linzertésztát kapjunk. A tésztát körülbelül egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Amíg a tészta pihen, a sütőtököt apró kockákra vágjuk, és kevés vajon 1-2 percig megfuttatjuk. A tejet a cukorral és a narancshéjjal felforraljuk, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és 2-3 perc alatt sűrű masszává főzzük. Végül belekeverjük a megfuttatott sütőtököt is.

A hűtőből kivett tészta kétharmadát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, tepsibe helyezzük, és 180 fokos sütőben világos zsemleszínűre sütjük (még mák nélkül).

Az elősütött tésztára ráhelyezzük a sütőtökös tölteléket. A maradék tésztából kis rácsokat sodrunk, vagy kinyújtva vékony csíkokat vágunk, és rácsosan elhelyezzük a tölteléken. A tésztacsíkokat megkenjük tojássárgájával, majd visszatesszük a sütőbe, és még körülbelül 20 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül.

A süteményt porcukorral meghintve tálalhatjuk, de anélkül is ízletes.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is