A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, egy csipetnyi sót, a vaníliás cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéjat. Ezután belekeverjük a tojássárgáját, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható linzertésztát kapjunk. A tésztát körülbelül egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Amíg a tészta pihen, a sütőtököt apró kockákra vágjuk, és kevés vajon 1-2 percig megfuttatjuk. A tejet a cukorral és a narancshéjjal felforraljuk, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és 2-3 perc alatt sűrű masszává főzzük. Végül belekeverjük a megfuttatott sütőtököt is.
A hűtőből kivett tészta kétharmadát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, tepsibe helyezzük, és 180 fokos sütőben világos zsemleszínűre sütjük (még mák nélkül).
Az elősütött tésztára ráhelyezzük a sütőtökös tölteléket. A maradék tésztából kis rácsokat sodrunk, vagy kinyújtva vékony csíkokat vágunk, és rácsosan elhelyezzük a tölteléken. A tésztacsíkokat megkenjük tojássárgájával, majd visszatesszük a sütőbe, és még körülbelül 20 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül.
A süteményt porcukorral meghintve tálalhatjuk, de anélkül is ízletes.