Elkészítése
Hozzávalók:
- 40 dkg spárgatök
- 15 dkg mák (őrölt)
- 35 dkg finomliszt
- 2 dl napraforgó olaj
- 30 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 citromból nyert citromhéj
- 30 dkg meggy
Elkészítése:
A tököt meghámozzuk, a belsejét kikaparjuk és legyaluljuk.(nem sózzuk meg)
A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, majd apránként a többi hozzávalókat is belekeverjük a meggy kivételével.Végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük és a tetején egyenletesen elosztjuk a magozott meggyet.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük. Egy kis idő után mérsékeljük a hőfokot, hogy a belseje is átsüljön.Tűpróbáig sütjük.

