Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltetlen, diós hókifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 100 g darált dió
  • 100 g porcukor
  • 220 g puha vaj
  • 300 g finomliszt
  • 1 tojás
  • vaníliás porcukor a forgatáshoz

Elkészítése

A liszthez hozzáadjuk a cukrot és a diót, majd a vajjal jól elmorzsoljuk, végül a tojást hozzáadva összegyúrjuk. Folpackkal letakarjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük vagy egy éjszakára.

A lehűtütt tésztát 4 részre osztjuk és amivel nem dolgozzuk, azt visszatesszük a hűtőbe. A tésztát kissé átgyúrjuk, majd kb ujjnyi vastagra sodorjuk, nagyjából egyforma nagyságúra vágjuk és kifli alakúra hajlítjuk.

A kis kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt világosra sütjük.

Még langyosan meghempergetjük vaníliás porcukorban.

Fém dobozban tárolva sokáig eláll.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/toltetlen-dios-hokifli/