Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött amaretti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg tisztított mandula
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 tk. keserű mandula-aroma
  • 4 darab tojásfehérje

Töltéshez

  • baracklekvár


Elkészítése:

A mandulát finomra daráljuk, és összekeverjük a porcukorral, meg az aromával. A tojásfehérjéből kemény habot verünk géppel a kristálycukor hozzáadásával. Kanalanként tesszük bele a mandulamasszát, majd simára keverjük.

A sütőt 150 fokra előmelegítjük, sima csővel ellátott dresszingzsákba töltjük a masszát, majd diónyi halmocskákat nyomunk a tepsibe. A sütő középső szintjén 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük.

Ha kihűlt, 1-1 db-ot baracklekvárral összeragasztunk.

Kb. 35-40 db lesz belőle.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/toltott-amaretti/