Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 300 g sima liszt 300 g daraliszt 300 g vaj 200 g porcukor 250 g darált dió 1 tojás 2 ek kakaópor Krém: 150 g vaj 150 g porcukor 1 tojás 150 g darált dió Elkészítése: A liszteket, porcukrot, darált diót, összekeverjük, hozzáadjuk a lereszelt vajat és a tojást és alaposan összedolgozzuk. Felezzük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2014.12.19.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 300 g sima liszt
  • 300 g daraliszt
  • 300 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 250 g darált dió
  • 1 tojás
  • 2 ek kakaópor

Krém:

  • 150 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 1 tojás
  • 150 g darált dió


Elkészítése:

A liszteket, porcukrot, darált diót, összekeverjük, hozzáadjuk a lereszelt vajat és a tojást és alaposan összedolgozzuk. Felezzük meg a tésztát és az egyik felébe keverjünk el 2 evőkanál kakaóport.

A dióformákat enyhén kiolajozzuk majd belenyomkodjuk a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8 perc alatt megsütjük, még melegen kiütjük a formából és újra megtöltjük. Addig folytatjuk míg meg nem sütjük az összes diót.

Elkészítjük a krémet: a tojást a cukor felével vízfürdőben kb. 10-15 percig kavarjuk. Hozzáadjuk a diót és kihűtjük. Amíg hűl a maradék cukrot és a vajat alaposan kikeverjük és a diós masszához adjuk.

A diócskákat megtöltjük krémmel, kettőt összeragasztunk és megszórjuk porcukorral, kakaóporral.

Ebből az adagból kb. 130 darab töltött dió lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is