Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 10 dkg darált dió 30 dkg cukor 1 dl tej 4 tojásfehérje 2 ek étkezési keményítő Töltelék: 10 dkg étcsoki, minimum 75 %-os 1 dl habtejszín 1 ek olaj 10 dkg margarin 5 dkg porcukor Díszítés: egész diószemek tortabevonó Elkészítése: A darált diót összekeverjük a cukorral, majd a forró tejjel leöntjük és hagyom […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kalla58
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 10 dkg darált dió
  • 30 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 4 tojásfehérje
  • 2 ek étkezési keményítő

Töltelék:

  • 10 dkg étcsoki, minimum 75 %-os
  • 1 dl habtejszín
  • 1 ek olaj
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor

Díszítés:

  • egész diószemek
  • tortabevonó


Elkészítése:

A darált diót összekeverjük a cukorral, majd a forró tejjel leöntjük és hagyom kihűlni. Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk és a keményítőt belekeverjük, majd a diót is.

Kanállal halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távolabb és előmelegített sütőben 10 perc alatt 200 fokon megsütjük.

Amíg hűl a tészta, addig a csokoládét gőz felett megolvasztjuk az olajjal és a cukorral, majd a tejszínt belekeverjük és amikor egyneművé válik, a margarinnal is jól elkeverjük.

Hagyjuk hűlni, majd 2-2 puszedlit összeragasztunk a csokis krémmel és a tetejét csokival csurgatjuk le, majd dió szemekkel díszítjük. Behűtjük, majd dobozoljuk. Minél tovább áll, annál porhanyósabb, finomabb. Dobozban sokáig eláll, már ha marad. 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is