Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Töltött habcsók

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Habcsók készítése: Forró vízfürdő felett egy magasabb fazékban kézi mixerrel kemény habot verünk a tojásfehérjékből, a kristálycukorból és a vaníliás cukorból. Miután a hab kemény és fényes lett, levesszük a fazekat a vízfürdőről. Óvatosan beleforgatjuk a darált diót a habba. A diós habot nyomózsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe formákat nyomunk. A formák lehetnek kerekek, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2013.04.15.

A habcsókhoz

A krémhez

Elkészítése

Habcsók készítése:

Forró vízfürdő felett egy magasabb fazékban kézi mixerrel kemény habot verünk a tojásfehérjékből, a kristálycukorból és a vaníliás cukorból. Miután a hab kemény és fényes lett, levesszük a fazekat a vízfürdőről. Óvatosan beleforgatjuk a darált diót a habba.

A diós habot nyomózsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe formákat nyomunk. A formák lehetnek kerekek, oválisak vagy hosszúkásak, tetszés szerint. Előmelegített sütőben 135 °C-on 25 percig sütjük a habcsókokat, majd hagyjuk őket teljesen kihűlni.

Krém készítése:

Egy száraz fazékba tesszük a porcukrot, és folyamatos keverés mellett karamellizáljuk. Hozzáadjuk a kávét és a tejet, majd keverjük, amíg a karamell feloldódik. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és állandó keverés mellett sűrű pudingot főzünk. A pudingot hagyjuk kihűlni.

A puha margarint kézi mixerrel kihabosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és sima krémet keverünk belőle. A krémet nyomózsákba töltjük, és a habcsókok felét megtöltjük vele. A krémmel töltött habcsókokat a maradék habcsókdarabokkal befedjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is