Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött habcsók recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A habcsókhoz

  • 3 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál darált dió

A krémhez

  • 4 evőkanál porcukor
  • 50 ml kávé
  • 50 ml tej
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg margarin

Elkészítése

Habcsók készítése:

Forró vízfürdő felett egy magasabb fazékban kézi mixerrel kemény habot verünk a tojásfehérjékből, a kristálycukorból és a vaníliás cukorból. Miután a hab kemény és fényes lett, levesszük a fazekat a vízfürdőről. Óvatosan beleforgatjuk a darált diót a habba.

A diós habot nyomózsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe formákat nyomunk. A formák lehetnek kerekek, oválisak vagy hosszúkásak, tetszés szerint. Előmelegített sütőben 135 °C-on 25 percig sütjük a habcsókokat, majd hagyjuk őket teljesen kihűlni.

Krém készítése:

Egy száraz fazékba tesszük a porcukrot, és folyamatos keverés mellett karamellizáljuk. Hozzáadjuk a kávét és a tejet, majd keverjük, amíg a karamell feloldódik. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és állandó keverés mellett sűrű pudingot főzünk. A pudingot hagyjuk kihűlni.

A puha margarint kézi mixerrel kihabosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és sima krémet keverünk belőle. A krémet nyomózsákba töltjük, és a habcsókok felét megtöltjük vele. A krémmel töltött habcsókokat a maradék habcsókdarabokkal befedjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/toltott-habcsok/