Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött háromszögek (édesen) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 80 dkg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 5  dl tej
  • 1 csapott teáskanál só
  • 2  dl olaj

Kakaós töltelék

  • kakaópor
  • cukor (ízlés szerint )
  • 30 dkg olvasztott vaj

Túrós töltelék

  • 25 dkg rögös túró
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítése

Tészta készítése:

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a lisztet egy nagyobb tálba mérjük, hozzákeverjük a sót, majd hozzáadjuk az olajat és végül a felfuttatott élesztős tejet. Összeállítjuk a tésztát, majd kb. 10-15 percig dagasztjuk, amíg a felülete sima nem lesz és elválik az edény falától. A tésztát letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük. A dagasztást végezhetjük kézzel, robotgéppel vagy kenyérsütőgéppel is.

Amikor megkelt, a tésztát négy egyenlő részre osztjuk.

Kakaós töltelék:

A kissé megolvasztott vajat kikeverjük a kakaóporral és a cukorral, amíg sima krémet kapunk.

Túrós töltelék:

A túrót villával áttörjük, majd alaposan elkeverjük a cukorral, a búzadarával és a tojássárgájával. Ha a töltelék túl száraz lenne, tejfölt adunk hozzá, hogy kenhető állagú legyen.

Töltés és formázás:

Az egyik adag tésztát vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük a kakaós töltelék felével. A tésztát a hosszabbik oldal mentén feltekerjük, majd háromszögekre vágjuk. Ugyanígy elkészítjük a másik adag tésztát is kakaós töltelékkel.

A maradék két adag tésztát túrós töltelékkel készítjük el, ugyanúgy feltekerve és háromszögekre vágva.

Sütés:

A megformázott háromszögeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, közben a tészta még egy kicsit kel.

Amikor a sütő elérte a megfelelő hőfokot, a háromszögeket kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/toltott-haromszogek-edesen/