Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött vekni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg kovászos vekni
  • 10 dkg főtt, füstölt karaj
  • 5 dkg paprikás szalámi
  • 5 dkg téli szalámi
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 szelet kápia paprika
  • 15 dkg mozzarella
  • 1 szelet ementáli sajt

Elkészítése

A veknit egy éles késsel hosszában 3 helyen, keresztben 6 helyen mélyen berácsozzuk.

A szalámikat, a karaj szeleteket, a lila hagymát és a paprikát apró darabokra vágjuk, a mozzarellát lereszeljük és mindezt összekeverjük. Sózni, borsozni nem szükséges..

A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

A vekni vágásaiba belenyomkodjuk a tölteléket és befedjük 1 szelet keskeny csíkokra vágott ementáli sajttal.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét kissé kúposra hajtott vastagabb grillfóliával lezárjuk úgy, hogy a veknit (a sajt miatt) ne érintse és 20-22 percig sütjük fóliával, majd még 6-8 percig kissé megpirítjuk, de már fólia nélkül.

Még forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/toltott-vekni/