Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tonkababos Csokoládé Souffle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg étcsokoládé (min. 52%-os)
  • 10 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 5 tojás sárgája
  • 4 egész tojás
  • egy egész tonkabab


Elkészítése:

A vajat és a csokoládét egy hőálló tálba tesszük majd mikróban, vagy vízgőz felett megolvasztjuk és elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet simára keverjük, majd a porcukrot is.Ezután egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük, majd az egész tojásokat. Simára keverjük legvégül pedig beletesszük a lereszelt tonkababot.

A souffle formákat vagy ha az nincs akkor sima muffin formát kivajazunk majd kakaóporral elkevert lisztel körbe szórjuk a felesleget pedig kiöntjük. Kisméretű merőkanállal szépen belemerjük a masszát a formákba kb 3/4-ig.180 fokra előmelegített sütőben pedig 8 percig sütjük.

Ez idő alatt a soufflé felemelkedik de a közepe folyékony marad. Tálaláskor adhatunk mellé vanília fagyit.

[box style=”info”]12 db készül belőle normál Souffle formában.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tonkababos-csokolade-souffle/