A lisztben elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgákat, végül összeállítjuk a tésztát gyors mozdulatokkal.
A kész tésztát négy részre osztjuk, majd a részeket egyenként még 12 darabra vágjuk. Így lesz 48 sütink. A tésztákat gombóccá formázzuk, tálcára sorakoztatjuk, lefóliázzuk és hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap a töltelékhez a fehérjékből a cukorral kemény habot verünk. A diót elkeverjük a citromhéjjal, majd óvatosan beleforgatjuk a habba.
A tésztákat egyenként réteslap vékonyságúra nyújtjuk, teszünk a közepére 1-1 teáskanál tölteléket, majd a tésztát felülről és alulról is ráhajtjuk, majd egyik oldalról és a másik oldalról is behajtjuk.
Hajtással lefelé sütőpapíros tepsire tesszük a betöltött sütiket.
190 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt világosra sütjük a hamuzsákokat.
Még langyosan megszórjuk vaníliás porcukorral.
Akár mákkal is készíthető. Akkor a habba a dió helyett ugyanannyi darált mákot keverünk.