Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Torockói hamuzsák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 6 tojássárgája
  • csipet sütőpor

Töltelék

  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió
  • 0,5 citrom héja

Szóráshoz

  • porcukor (vaníliás)

Elkészítése

A lisztben elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgákat, végül összeállítjuk a tésztát gyors mozdulatokkal.

A kész tésztát négy részre osztjuk, majd a részeket egyenként még 12 darabra vágjuk. Így lesz 48 sütink. A tésztákat gombóccá formázzuk, tálcára sorakoztatjuk, lefóliázzuk és hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap a töltelékhez a fehérjékből a cukorral kemény habot verünk. A diót elkeverjük a citromhéjjal, majd óvatosan beleforgatjuk a habba.

A tésztákat egyenként réteslap vékonyságúra nyújtjuk, teszünk a közepére 1-1 teáskanál tölteléket, majd a tésztát felülről és alulról is ráhajtjuk, majd egyik oldalról és a másik oldalról is behajtjuk.

Hajtással lefelé sütőpapíros tepsire tesszük a betöltött sütiket.

190 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt világosra sütjük a hamuzsákokat.

Még langyosan megszórjuk vaníliás porcukorral.

Akár mákkal is készíthető. Akkor a habba a dió helyett ugyanannyi darált mákot keverünk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/torockoi-hamuzsak/