Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 18 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojássárgája
Krém:
- 40 dkg kristálycukor
- 0,5 liter tej
- 5 evőkanál rétesliszt
- 25 dkg margarin
- sárgabaracklekvár
Máz:
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négyfelé osztjuk, kinyújtjuk és gáztepsi hátán megsütjük 180 fokon 8-10 perc alatt.
Közben elkészítjük a krémet:
A kristálycukrot megpirítjuk (nem karamellizáljuk, csak egy kis színt kapjon a cukor), a tejjel felengedjük, majd belekeverjük a réteslisztet és sűrű krémmé főzzük. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük margarint.
Megtöltjük a lapokat:
1. lap: krém
2. lap: baracklekvár
3. lap: krém
4. lap: máz
A mázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felfőzzük/felverjük, majd rákenjük a sütemény tetejére.
Másnap szeleteljük.