Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojások sárgáját az átszitált porcukorral és a lime/citrom frissen facsart levével könnyedre, fehéredésig verjük. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájás habra szitáljuk, spatulával összeforgatjuk a lime/citrom reszelt héjával és a vanília aromával együtt. A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, két evőkanállal kiveszünk belőle és a sárgájás masszához keverjük. Ezután hozzáadjuk a többi […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Picipiros
Beküldte: 2023.04.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojások sárgáját az átszitált porcukorral és a lime/citrom frissen facsart levével könnyedre, fehéredésig verjük. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájás habra szitáljuk, spatulával összeforgatjuk a lime/citrom reszelt héjával és a vanília aromával együtt.

A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, két evőkanállal kiveszünk belőle és a sárgájás masszához keverjük. Ezután hozzáadjuk a többi fehérjét, ezt viszont már a spatulával csak finoman átforgatva tesszük, nehogy a hab “összetörjön”.

Két részletben, bélelt, kapcsos, 25 cm-es formába vagy zsíradékkal vékonyan átkent szilikon formába töltjük, majd 5-6-szor határozott, függőleges mozdulatokkal a pulthoz csapjuk az alját, hogy a légbuborékokat kiütögessük belőle.

Előmelegített sütőben 170 °C-on kb 20 perc alatt tűpróbáig sütjük, majd rácson, a formájában hagyva hűlni hagyjuk. Csak akkor vesszük ki a formából, ha már langyosra hűlt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Picipiros
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is