Elkészítése
A tojások sárgáját az átszitált porcukorral és a lime/citrom frissen facsart levével könnyedre, fehéredésig verjük. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájás habra szitáljuk, spatulával összeforgatjuk a lime/citrom reszelt héjával és a vanília aromával együtt.
A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, két evőkanállal kiveszünk belőle és a sárgájás masszához keverjük. Ezután hozzáadjuk a többi fehérjét, ezt viszont már a spatulával csak finoman átforgatva tesszük, nehogy a hab “összetörjön”.
Két részletben, bélelt, kapcsos, 25 cm-es formába vagy zsíradékkal vékonyan átkent szilikon formába töltjük, majd 5-6-szor határozott, függőleges mozdulatokkal a pulthoz csapjuk az alját, hogy a légbuborékokat kiütögessük belőle.
Előmelegített sütőben 170 °C-on kb 20 perc alatt tűpróbáig sütjük, majd rácson, a formájában hagyva hűlni hagyjuk. Csak akkor vesszük ki a formából, ha már langyosra hűlt.









