Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Totus rétes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 0,5 csomag réteslap

A töltelékhez

  • 80 dkg totu
  • 15 dkg vaniliás eritrit vagy xilit
  • 2 tojás
  • citromlé ízlés szerint (maximum fél citromnak a leve)
  • 2 evőkanál totukrém
  • 4 evőkanál búzadara
  • a kenéshez olaj

Elkészítése

A totut villával összenyomkodjuk majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. A citromlével ízlés szerint ízesítjük, de vigyázzunk, hogy a töltelék ne legyen nagyon puha, mert sütés közben kifolyhat.

Kiterítjük egy tiszta konyharuhára az első réteslapot, majd olajjal óvatosan vékonyan bekenjük, ezután jöhet még 3-4 réteg réteslap ugyanígy olajjal bekenve.

A tölteléket egyenletes rúd alakban ráhalmozzuk a tészta hosszabb szélére kb. 2-3 cm magasan és 6-8 cm szélesen, majd a konyharuha segítségével óvatosan, de szorosan feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük olajjal és 200 °C-os sütőben aranybarnára sütjük. Ha kihűlt 2-3 ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/totus-retes/