Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Triplán csokis süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 10 db tojás
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 dkg fehércsokoládé
  • 6 dkg étcsokoládé

A krémhez

  • 5 dkg csokoládéízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 8 evőkanál porcukor
  • 4 dl tej

A tetejére

  • 20 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál étolaj
  • 0,5 dl tej
Triplán csokis süti

Elkészítése

Először bekeverjük a piskótatésztát, majd két részre osztjuk. Az egyik felébe étcsokit, a másik felébe fehér csokit reszelünk. A sütőpapírral kibélelt tepsibe felváltva öntjük a tésztát fehér és barna csíkokban, két sorban. A második sort ellentétesen kezdjük, tehát ahová fehér csík került, arra barna tésztát öntünk. Az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Közben a margarint habosra keverjük négy evőkanál porcukorral. A pudingot megfőzzük a tejjel és négy evőkanál porcukorral, majd hagyjuk hűlni. Amikor a puding már csak langyos, apránként hozzákeverjük a margarinos krémhez.

A piskótát lapjában félbevágjuk, majd megkenjük a krémmel. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és hozzákeverjük a tejet és az olajat. A piskóta tetejét bevonjuk ezzel a csokoládéval, majd hűtőbe tesszük egy órára, hogy összeálljon.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/triplan-csokis-suti/