Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 3 tojás 19 dkg cukor 19 dkg liszt 75 ml étolaj 75 ml meleg víz 6 gramm sütőpor Krém: 4 dl tej 1 csomag vaníliás cukor 4 ek búzadara 20 dkg margarin 20 dkg porcukor 30 dkg túró 1 citrom leve és reszelt héja A krémre: 20 g zselatin 5 dl befőttlé 1 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2015.03.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 3 tojás
  • 19 dkg cukor
  • 19 dkg liszt
  • 75 ml étolaj
  • 75 ml meleg víz
  • 6 gramm sütőpor

Krém:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 ek búzadara
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg túró
  • 1 citrom leve és reszelt héja

A krémre:

  • 20 g zselatin
  • 5 dl befőttlé
  • 1 ek cukor

Tetejére:

  • 1 doboz felezett őszibarack befőtt (740 gramm)


Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vizet és az étolajat. Tovább keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Szilikonos sütőpapírral bélelt 20 ×30 cm-es tepsiben 190 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a krémet. A tejjel összekeverjük a cukrokat, a búzadarát és felfőzzük. Kihűtjük, majd a margarinnal, a túróval, a citrom levével és a reszelt citrom héjával habosra keverjük.

A piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, visszatesszük a tepsibe, és a krémet rásimítjuk. Felezett barackkal kirakjuk úgy, hogy majd egyenlő nagyságú kockákat tudjunk vágni. Hűtőbe tesszük dermedni.

A zselatint a befőtt levével beáztatjuk. (Ha nincs meg az 5 dl, vízzel pótoljuk.) Hozzáadjuk a cukrot, és felfőzzük. Langyos állapotban ráöntjük a krémre. Visszatesszük a hűtőbe. Amikor megdermedt a zselatin, szeletelhető.

Tejszínhabbal is kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is