Elkészítése
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 ek cukor
- 0,5 l tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 4 dl tejföl
- 2 őszi-, vagy sárgabarack befőtt
- 1 színtelen tortabevonó
Elkészítése:
A 4 tojásfehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük.
A 4 tojássárgáját jól kikeverjük a maradék 3 ek cukorral, és a habba dolgozzuk. Majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben sütjük 200 fokon tűpróbáig.
A fél liter tejből és a pudingporból a csomagoláson leírtak szerint pudingot főzünk 6 ek cukorral. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tejfölt.
Az így kapott krémet a piskótára kenjük, majd ráhalmozzuk a lecsepegtetett barack befőttet, és bevonjuk a színtelen tortabevonóval (elkészítése a csomagoláson leírtak szerint).
[box style=”info”]A színe, és a tetején lévő barack miatt a süti emlékeztet a tükörtojásra, innen kapta a nevét.[/box]

