Elkészítése
A tündérsüti egy különleges, habos-pudingos töltelékkel készült sütemény, amelynek rácsos teteje nemcsak mutatós, hanem ropogós kontrasztot ad a krémes belsőnek. Másnapra az ízek szépen összeérnek, így hidegen a legfinomabb.
Krém elkészítése
A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a tejfölös pudingba, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. Reszelt citromhéjjal és rummal ízesítjük.
Tészta elkészítése
A margarint a porcukorral gépi habverő segítségével kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a margarinos-tojásos masszához adjuk. Kézzel egynemű, lágy tésztát gyúrunk, amely szükség esetén kevés liszttel még formázhatóbbá tehető.
Összeállítás és sütés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütésre. A tésztát két részre osztjuk, kb. 60-40% arányban. A nagyobbik részt lisztezett nyújtófával sütőpapíron a tepsi méretére (24*38 cm) nyújtjuk, majd a sütőpapírral együtt átemeljük a tepsibe. Ráöntjük a krémes tölteléket. A kisebbik tésztából rudakat sodrunk, és rácsosan a krém tetejére helyezzük.
A süteményt körülbelül 40 percig sütjük. 30 perc elteltével érdemes ellenőrizni, és ha a rácsok túl gyorsan pirulnának, sütőpapírral lefedni. A sütés végén a töltelék még kissé rezgős lehet, de hűlés közben megszilárdul.
Tálalás
A teljesen kihűlt süteményt porcukorral megszórjuk, és tetszőleges szeletekre vágjuk. Másnapra az ízek összeérnek, ilyenkor a legfinomabb, jól lehűtve.
Tipp
A töltelék ízesítését variálhatjuk vaníliával vagy narancshéjjal is. Ünnepi alkalmakra mutatós díszítéssel, például cukormázzal vagy gyümölccsel is feldobhatjuk.

