Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Túrós sütik

Túró dönci

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, a langyos vizet és az olajat. Az egészet jól összedolgozzuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát beleöntjük. Forró sütőben megsütjük. Amikor a piskóta megsült, a széleit levágjuk, és a hosszabbik oldala mentén […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.02.05.

Vizes piskóta

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, a langyos vizet és az olajat. Az egészet jól összedolgozzuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát beleöntjük. Forró sütőben megsütjük.

Amikor a piskóta megsült, a széleit levágjuk, és a hosszabbik oldala mentén három részre vágjuk. A három részt még megfelezzük, így kis téglalapokat kapunk. Még melegen feltekerjük a piskótákat.

A töltelékhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd végül a zselatint. Ezzel a krémmel megkenjük a piskótát és feltekerjük.

Gőz fölött összeolvasztjuk a tortabevonót és az olajat. A piskóták végeit belemártjuk a csokoládéba, és a tetejére is csorgatunk belőle. Hideg helyen tároljuk, hogy a máz megdermedjen rajta.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is