Töltelék:
A baracklekvárt simára keverjük. A zselatint vízzel elkeverjük, rövid ideig pihentetjük, majd mikróban néhány másodpercig melegítjük (nem forraljuk). Hozzákeverjük a lekvárhoz és hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen. Kiskanállal kis halmokat adagolunk sütőpapírra, majd újra hűtőbe tesszük.
Túrókrém:
A túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat összekeverjük. A narancs levéhez hozzáadjuk a zselatint, rövid ideig állni hagyjuk, majd mikróban felmelegítjük. A zselatinos narancslevet a túrós keverékhez öntjük és botmixerrel simára dolgozzuk.
Formázás:
A túrókrémből kis adagokat veszünk ki, közepébe egy-egy lekváros halmot teszünk, majd golyókat formázunk. Mindegyik közepébe fogvájót szúrunk, és negyed órára a fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjenek.
Máz és bevonás:
A csokoládét olajjal felolvasztjuk. A túrógolyókat a fogvájó segítségével belemártjuk a csokimázba, majd hungarocell lapba szúrjuk, hogy a felesleg lecsöpögjön. Hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni.
Tipp:
A lekváros tölteléket variálhatjuk: barack helyett használhatunk epret, málnát vagy áfonyát is. A csokoládémázba reszelt narancshéjat vagy kókuszreszeléket is keverhetünk, így még izgalmasabb ízeket kapunk.