Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túró pötty recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gombóchoz:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs héja
  • 20 ml narancslé
  • 2 teáskanál zselatinpor

Töltelékhez:

  • 60 g gbaracklekvár
  • 1 teáskanál zselatinpor
  • 2 teáskanál víz

Mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítése

Töltelék:

A baracklekvárt simára keverjük. A zselatint vízzel elkeverjük, rövid ideig pihentetjük, majd mikróban néhány másodpercig melegítjük (nem forraljuk). Hozzákeverjük a lekvárhoz és hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen. Kiskanállal kis halmokat adagolunk sütőpapírra, majd újra hűtőbe tesszük.

Túrókrém:

A túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat összekeverjük. A narancs levéhez hozzáadjuk a zselatint, rövid ideig állni hagyjuk, majd mikróban felmelegítjük. A zselatinos narancslevet a túrós keverékhez öntjük és botmixerrel simára dolgozzuk.

Formázás:

A túrókrémből kis adagokat veszünk ki, közepébe egy-egy lekváros halmot teszünk, majd golyókat formázunk. Mindegyik közepébe fogvájót szúrunk, és negyed órára a fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjenek.

Máz és bevonás:

A csokoládét olajjal felolvasztjuk. A túrógolyókat a fogvájó segítségével belemártjuk a csokimázba, majd hungarocell lapba szúrjuk, hogy a felesleg lecsöpögjön. Hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni.

Tipp:

A lekváros tölteléket variálhatjuk: barack helyett használhatunk epret, málnát vagy áfonyát is. A csokoládémázba reszelt narancshéjat vagy kókuszreszeléket is keverhetünk, így még izgalmasabb ízeket kapunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/turo-potty-2/