Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 45 dkg félzsíros túró 8 dkg cukor 2 csomag vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 10 dkg vörös áfonya 20 g zselatin 1 dl víz 10 dkg étcsokoládé 3 ek étolaj Elkészítése: A zselatint hőálló fém tálban elkeverjük a hideg vízzel, majd mikor megduzzadt, vízgőz felett felolvasztjuk. A csokoládét szintén vízgőz felett felolvasztjuk, belekeverjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
erzsikonyha
Beküldte: 2015.03.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 45 dkg félzsíros túró
  • 8 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg vörös áfonya
  • 20 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 ek étolaj


Elkészítése:

A zselatint hőálló fém tálban elkeverjük a hideg vízzel, majd mikor megduzzadt, vízgőz felett felolvasztjuk.

A csokoládét szintén vízgőz felett felolvasztjuk, belekeverjük az olajat.

A túrót elkeverjük a cukrokkal, a reszelt citromhéjjal, és a vörös áfonyával. Az előkészített zselatint hozzákeverjük a túrós keverékhez, és 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, a felolvasztott csokoládéban megforgatjuk.

Hűtőszekrényben pihentetjük, hogy a csoki megdermedjen.

[box style=”info”]Aki édesebb ízhez van szokva, tehet bele több cukrot.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
erzsikonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is