Elkészítése
Először a lisztet elkeverjük a sütőporral és a vaníliás cukorral. Egy másik tálban a tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukorral és a puha vagy olvasztott vajjal. Ehhez hozzáadjuk az áttört túrót, majd a lisztet és a tejet is, és alaposan összedolgozzuk, hogy homogén masszát kapjunk.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Először a hab egy részét durva mozdulatokkal keverjük a túrós masszához, hogy lazítsuk a tésztát, majd a maradékot óvatosan forgatjuk bele, hogy megőrizze a hab könnyedségét.
A muffin formákat papírkapszlikkal béleljük, vagy kikenjük zsiradékkal. A formákat körülbelül háromnegyedig töltjük a masszával. Az előmelegített, 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük, közben nem nyitogatjuk a sütő ajtaját, hogy a muffinok szépen feljöjjenek.
Amikor a muffinok megsültek és még melegek, a tetejükre olvasztott csokoládét csorgatunk, ami finom mázt képez majd rajtuk.

