Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben kitudjuk majd nyújtani. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük ki vele a piteformát és villával több helyen szurkáljuk meg (én akkorára nyújtottam ki mint a piteforma alja, majd kézzel nyomkodtam az oldalára a tésztát). Helyezzük be előmelegített sütőbe, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.14.

Hozzávalók

Töltelékhez

Csokoládé ganachehoz

Elkészítése

A tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben kitudjuk majd nyújtani.

A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük ki vele a piteformát és villával több helyen szurkáljuk meg (én akkorára nyújtottam ki mint a piteforma alja, majd kézzel nyomkodtam az oldalára a tésztát).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 25 perc alatt süssük készre.

A túrót villával nyomkodjuk össze, ezután adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük hozzá a túrós keverékhez és szintén keverjük alaposan össze.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzá a túrós keverékhez és óvatosan keverjük össze.

Az elkészült túrós tölteléket egyenletesen kanalazzuk bele a teljesen kihűlt pitetésztába, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A csokoládét tördeljük apró darabokra. A túró rudit vágjuk fel ízlés szerinti darabokra.

A habtejszínhez adjuk hozzá a vajat, melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét és keverjük simára.

Vegyük ki a hűtőből a pitét, egyenletesen öntsük rá a csokoládét, majd ízlés szerint díszítsük a feldarabolt túró rudival.

Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is