Elkészítése
A tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben kitudjuk majd nyújtani.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük ki vele a piteformát és villával több helyen szurkáljuk meg (én akkorára nyújtottam ki mint a piteforma alja, majd kézzel nyomkodtam az oldalára a tésztát).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 25 perc alatt süssük készre.
A túrót villával nyomkodjuk össze, ezután adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük hozzá a túrós keverékhez és szintén keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzá a túrós keverékhez és óvatosan keverjük össze.
Az elkészült túrós tölteléket egyenletesen kanalazzuk bele a teljesen kihűlt pitetésztába, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
A csokoládét tördeljük apró darabokra. A túró rudit vágjuk fel ízlés szerinti darabokra.
A habtejszínhez adjuk hozzá a vajat, melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét és keverjük simára.
Vegyük ki a hűtőből a pitét, egyenletesen öntsük rá a csokoládét, majd ízlés szerint díszítsük a feldarabolt túró rudival.
Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.









