A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgéppel elkezdjük kihabosítani, majd kanalanként hozzáadjuk a porcukor felét és addig verjük, amíg sűrű és kemény nem lesz.
A sárgáját a maradék porcukorral és a vaníliával szintén szép habosra verjük. Több részletben hozzáforgatjuk habot. Végül beleszitáljuk a lisztet és spatulával, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk.
A masszát sütőpapírral bélelt, nagy méretű (44*38 cm) gáztepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük.
Ahogy elkészült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd tiszta konyharuhába csavarjuk. Így hagyjuk teljesen kihűlni, közben elkészítjük a krémet.
2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük a tejszínt.
A mascarponét kikeverjük a túróval, a maradék porcukorral, a finomra reszelt citromhéjjal és a vaníliával. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot.
A kihűlt piskótát kitekerjük, elsimítjuk rajta a krémet, végül visszagöngyöljük.
A tekercset lecsorgatjuk a vaj és a csokoládé összeolvasztott elegyével.