A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és fokozatosan beleforgatjuk a tojásos keverékbe. A masszát egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a vaníliás pudingport 4 dl tejjel és 1 evőkanál cukorral a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük. Amíg a puding meleg, hozzákeverjük az áttört túrót, a 15 dkg cukrot és a citrom levét. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk pár percre, majd kinyomkodjuk és a forró pudingos-túrós krémhez keverjük, hogy teljesen feloldódjanak.
A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot a tortaformába visszahelyezzük, és rákenjük a krém felét. Ráhelyezzük a másik tésztalapot, és a maradék krémet a tetejére simítjuk. A tortát hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, hogy a krém megszilárduljon.
A tortazselét a csomagolás utasítása szerint elkészítjük. A torta tetejét friss gyümölcsökkel díszítjük, majd a gyümölcsökre egyenletesen ráöntjük a tortazselét. Hűtőben további 1 órát hűtjük, hogy a zselé teljesen megdermedjen.