Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Túró massza:
- 1/2 kg túró
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor
- 2 csomag zselatin
- 3 dl tej
- 2 tojás
- 1 üveg barack befőtt vagy ananász
- 3-4 narancs vagy kivi (bármilyen gyümölccsel finom)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában, majd kihűtjük.
A töltelékhez 2 dl hideg tejbe áztatjuk a zselatint, majd félretesszük. A befőttet felkockázzuk, a többi gyümölcsöt felkarikázzuk, vagy cikkekre vágjuk. A túró töltelékhez a margarint a cukorral habosra keverjük, beletesszük a tojást, majd az összetört túrót és simára keverjük.
A beáztatott zselatinhoz hozzáöntünk 3 dl forró tejet, majd beleöntjük a túróba.
A gyümölcsöket a tortaforma aljára tesszük, erre ráöntjük a túró felét, majd rátesszük a piskótát és az összedarabolt befőttet és a túró másik felét. Hűtőbe tesszük dermedni, majd fejre fordítva kiborítjuk a formából.