Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrófánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A fánkokhoz

  • 250 g tehéntúró
  • 4 közepes tojás (kikeverve)
  • 90 g búzaliszt
  • 6 g sütőpor
  • 10 g porcukor
  • 1 g só

A tálaláshoz

  • sárgabarackdzsem
  • porcukor

Elkészítése

Elkészítés

A túrót, a kikevert tojásokat, a lisztet, a sütőport, a porcukrot és a sót egy tálban alaposan összekeverjük. Nem baj, ha a massza kicsit darabos marad a túrótól, a lényeg, hogy jól összeálljon. Ezután kb. 5 percig pihentetjük.

A masszából két vízbe mártott teáskanál segítségével kisebb darabokat szaggatunk, és 180 °C-ra hevített olajban 4–5 perc alatt aranybarnára sütjük. A fánkok sütés közben szépen megnőnek, ezért ne szaggassunk túl nagy darabokat. A fánkok maguktól átfordulnak az olajban, de időnként érdemes megkeverni őket.

Tálalás

A frissen sült túrófánkokat porcukorral megszórva, baracklekvárral kínáljuk.

Tipp

Ha különlegesebb ízre vágyunk, a fánkokat forrón fahéjas porcukorba is forgathatjuk. Friss gyümölcsszósszal vagy vaníliasodóval tálalva még elegánsabb desszertet kapunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/turofank-4/