Elkészítés
A túrót, a kikevert tojásokat, a lisztet, a sütőport, a porcukrot és a sót egy tálban alaposan összekeverjük. Nem baj, ha a massza kicsit darabos marad a túrótól, a lényeg, hogy jól összeálljon. Ezután kb. 5 percig pihentetjük.
A masszából két vízbe mártott teáskanál segítségével kisebb darabokat szaggatunk, és 180 °C-ra hevített olajban 4–5 perc alatt aranybarnára sütjük. A fánkok sütés közben szépen megnőnek, ezért ne szaggassunk túl nagy darabokat. A fánkok maguktól átfordulnak az olajban, de időnként érdemes megkeverni őket.
Tálalás
A frissen sült túrófánkokat porcukorral megszórva, baracklekvárral kínáljuk.
Tipp
Ha különlegesebb ízre vágyunk, a fánkokat forrón fahéjas porcukorba is forgathatjuk. Friss gyümölcsszósszal vagy vaníliasodóval tálalva még elegánsabb desszertet kapunk.