Elkészítése
A túróhabhoz a tojások sárgáját simára keverjük a habtejszínnel, narancslikőrrel és citromhéjjal. Gőz fölött addig keverjük, amíg krémes állagú lesz. Ezután beleforgatjuk a túrót, és kissé hűlni hagyjuk. A zselatint beáztatjuk, majd felolvasztjuk. A tojások fehérjét a porcukorral és a citrom levével kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrókrémbe. A zselatint elkeverjük kevés krémmel, majd a krém egészébe dolgozzuk, és azonnal kelyhekbe kanalazzuk.
A kiviket meghámozzuk, feldaraboljuk, megszórjuk cukorral, és 10 percig állni hagyjuk, majd összeturmixoljuk. Az almalevet a citromlével és vaníliás cukorral felforraljuk. A keményítőt elkeverjük kevés vízzel, a forró lébe öntjük, majd hozzáadjuk a kivit, és egyet forralunk rajta. Kissé kihűtjük, majd a túróhab tetejére kanalazzuk.
Jó étvágyat!
