Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrókrém torta, eperrel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsírszegény túró
  • 3 tojás sárgája
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 nagyobb citrom reszelt héja
  • kb 15-20 dkg porcukor (vagy ízlés szerint lehet édesíteni más, diabetikus édesítőszerrel)
  • 1 dl zsírszegény tej
  • 1 csomag zselatin (Horváth Rozi)
  • 2 ek víz
  • 2 csomag tortazselé a tetejére
  • 25-30 dkg eper
  • vaj a forma kikenéséhez (25 cm-es tortaforma)


Elkészítése:

A túrót egy mély tálban habosra keverjük a tojás sárgájával, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Hozzáadjuk a citrom reszeléket, majd a zselatint kevés vízben csomómentesre keverjük és a meglangyosított tejhez hozzáadjuk, végül a túrókrémbe öntjük, majd együtt krémesre keverjük.

A tortaforma alját kikenjük vékonyan a vajjal és belesimítjuk a krémet. Hűtőbe tesszük kicsit, amíg az epret megmossuk és félbevágjuk. Rátesszük a krém tetejére s végül a tortazselével leöntjük, amit a szokásos módon készítünk el, de lehet fele-fele arányban gyümölcslével is készíteni.

Kb 2-3 óra után megköt a zselatin annyira, hogy szépen tudjuk majd szeletelni.
[box style=”info”]Lehet bármilyen szezonális gyümölcsből készíteni, nagyon finom, sütés nélküli desszert. A zselatint elkeverhetjük natúr joghurttal is, tej helyett.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/turokrem-torta-eperrel/