Elkészítése
Hozzávalók:
- 6 közepes alma
- 2 ek cukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 0,5 kg túró
- 5 ek porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 0,5 citromból nyert citromlé
- 2 dl habtejszín
- 2 ek tejföl
- 10 dkg aszalt szilva
- 3 ek rum
- 10 dkg keksz (vajas)
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
Rumba áztatjuk az aszalt szilvát.
A megolvasztott vajba beletesszük a megpucolt és felkockázott almát, megszórjuk fahéjjal, 2 ek cukorral és saját levében megpároljuk.
A túrót összeturmixoljuk, beletesszük a porcukrot, tejfölt, vaníliás cukrot, citromlevét és a felvert tejszínt óvatosan beleforgatjuk.
A vajas kekszet morzsára összetörjük és az áztatott szilvát apróra vágjuk.
Rétegezzük a kelyhekbe: alulra almás réteg, rá a túró fele,rá az aszalt szilva, túró másik fele és a tetejét megszórjuk az összetört keksszel.

