Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pohárdesszertek

Túrós-almás kehely

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 közepes alma 2 ek cukor 1 kávéskanál fahéj 0,5 kg túró 5 ek porcukor 2 csomag vaníliás cukor 0,5 citromból nyert citromlé 2 dl habtejszín 2 ek tejföl 10 dkg aszalt szilva 3 ek rum 10 dkg keksz (vajas) 3 dkg vaj Elkészítése: Rumba áztatjuk az aszalt szilvát. A megolvasztott vajba beletesszük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.01.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 közepes alma
  • 2 ek cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 0,5 kg túró
  • 5 ek porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 citromból nyert citromlé
  • 2 dl habtejszín
  • 2 ek tejföl
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 3 ek rum
  • 10 dkg keksz (vajas)
  • 3 dkg vaj


Elkészítése:

Rumba áztatjuk az aszalt szilvát.

A megolvasztott vajba beletesszük a megpucolt és felkockázott almát, megszórjuk fahéjjal, 2 ek cukorral és saját levében megpároljuk.

A túrót összeturmixoljuk, beletesszük a porcukrot, tejfölt, vaníliás cukrot, citromlevét és a felvert tejszínt óvatosan beleforgatjuk.

A vajas kekszet morzsára összetörjük és az áztatott szilvát apróra vágjuk.

Rétegezzük a kelyhekbe: alulra almás réteg, rá a túró fele,rá az aszalt szilva, túró másik fele és a tetejét megszórjuk az összetört keksszel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is