Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A túrós-almás lepény egy klasszikus, mégis különleges sütemény, amelyben a túró krémessége és az alma frissessége remekül kiegészíti egymást. A puha tészta és a lágy, gyümölcsös töltelék igazi családi kedvenc, amely bármilyen alkalomra tökéletes.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Erzsébet Bán
Beküldte: 2013.10.11.

Tésztához

Töltelék

Elkészítése

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a margarint, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk, majd két részre osztjuk.

Az egyik adagot gáztepsi méretűre nyújtjuk, kivajazott tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig elősütjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: a szobahőmérsékletű margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a reszelt almát és a búzadarát. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.

A tölteléket az elősütött tésztára simítjuk, majd a másik tésztalapot is tepsi méretűre nyújtjuk, és befedjük vele a tölteléket. A süteményt visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.

Porcukorral meghintve, szeletelve kínáljuk.

Tipp

A tölteléket gazdagíthatjuk mazsolával vagy egy kevés fahéjjal az almához. Ha különösen omlós tésztát szeretnénk, a margarint vajra is cserélhetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is