Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós-almás lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 40 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

Töltelék

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg margarin
  • 6 dkg búzadara
  • 40 dkg alma
  • 6 db tojásfehérje

Elkészítése

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a margarint, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk, majd két részre osztjuk.

Az egyik adagot gáztepsi méretűre nyújtjuk, kivajazott tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig elősütjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: a szobahőmérsékletű margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a reszelt almát és a búzadarát. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.

A tölteléket az elősütött tésztára simítjuk, majd a másik tésztalapot is tepsi méretűre nyújtjuk, és befedjük vele a tölteléket. A süteményt visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.

Porcukorral meghintve, szeletelve kínáljuk.

Tipp

A tölteléket gazdagíthatjuk mazsolával vagy egy kevés fahéjjal az almához. Ha különösen omlós tésztát szeretnénk, a margarint vajra is cserélhetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/turos-almas-lepeny-2/