Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kuglófok

Sütemény receptek

Túrós-aszalt vörös áfonyás kuglóf

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg túró 25 dkg liszt 1 tasak sütőpor csipet só 2 nagyobb tojás 25 dkg margarin 15 dkg cukor 1 tasak vaníliás cukor 10 dkg aszalt vörös áfonya Elkészítése: A sütőt előmelegítjük. A kuglófformát vékonyan kikenjük margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával. A túrót egy tálban alaposan áttörjük (erre én a krumpli törőt használtam). Egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.03.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • csipet só
  • 2 nagyobb tojás
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya


Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. A kuglófformát vékonyan kikenjük margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával.

A túrót egy tálban alaposan áttörjük (erre én a krumpli törőt használtam). Egy másik tálban a lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük. A margarint egy kicsit megolvasztjuk, simára keverjük a cukrokkal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Beleforgatjuk az áttört túrót. Kanalanként beleszórjuk a lisztet, közben folyamatosan kavarjuk. Legvégén pedig beleszórjuk a lisztben megforgatott aszalt áfonya szemeket.

A sűrű masszát az előkészített formába simítjuk. 180 fokon 50-60 percig sütjük (az idő sütőfüggő). Érdemes tűpróbát végezni.
Ha kész, a formában pihentetjük kb 10 percet, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve kínáljuk.
[box style=”info”]A szülinapi kuglóf sikerén felbuzdulva ismét elővettem a formát. Most egy túrós tésztájú finomságot sütöttem, amibe aszalt vörös áfonya került. Természetesen mazsola is remek hozzá, de nálunk azt nem nagyon szereti a család, de áfonya mindig van itthon. Úgy terveztem, hogy a tetejét csokival vonom be és félretettem egy keveset az aszalt gyümölcsből, de mire kisült, a kicsikém megette a díszítést 🙂 Így maradt a porcukor.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is