A sütőt előmelegítjük a legmagasabb fokozatra. Az egész tojásokat a cukorral legalább 20 percig habverővel keverjük, amíg habos nem lesz. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és kis adagokban hozzáadjuk a tojásos-cukros masszához.
Egy kb. 30×40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát, egyenletesen elsimítva. A tepsit betoljuk az előmelegített sütőbe, majd a hőfokot 200 fokra mérsékeljük. 5 perc elteltével tovább csökkentjük a hőmérsékletet 175 fokra, és további 10 percig sütjük a piskótát, amíg tűpróbával ellenőrizve kész nem lesz.
Amikor a piskóta megsült, egy tiszta konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Még melegen 3-4 alkalommal feltekerjük a konyharuhával együtt, majd így hagyjuk kihűlni.
Miután a piskóta kihűlt, kitekerjük, megkenjük lekvárral, és újra feltekerjük. Hagyjuk egy kicsit állni, majd 18 egyenlő részre vágjuk. Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, és a piskótaszeletekkel kibéleljük a formát.
A krémhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot. A zselatint fél dl vízben feloldjuk, kicsit megmelegítjük, majd kihűtjük, és hozzáadjuk a túrókrémhez. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt is.
A krém felét a formába simítjuk, majd kerek felével lefelé belehelyezzük a barackokat. A maradék krémet ráöntjük, majd a megmaradt piskótaszeletekkel befedjük a tetejét, kissé belenyomkodva. Az egészet folpackkal lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a formát kiborítjuk, lehúzzuk róla a folpackot, és a tortát nem túl vékony szeletekre vágva tálaljuk.