Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós-barackos alagút recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótatekercshez

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • lekvár (a piskóta kenéséhez )

Krémhez

  • 25 dkg túró
  • 2 dl habtejszín
  • 1 dkg zselatin
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum
  • 1 üveg hámozott felezett őszibarack
Túrós-barackos alagút

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük a legmagasabb fokozatra. Az egész tojásokat a cukorral legalább 20 percig habverővel keverjük, amíg habos nem lesz. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és kis adagokban hozzáadjuk a tojásos-cukros masszához.

Egy kb. 30×40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát, egyenletesen elsimítva. A tepsit betoljuk az előmelegített sütőbe, majd a hőfokot 200 fokra mérsékeljük. 5 perc elteltével tovább csökkentjük a hőmérsékletet 175 fokra, és további 10 percig sütjük a piskótát, amíg tűpróbával ellenőrizve kész nem lesz.

Amikor a piskóta megsült, egy tiszta konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Még melegen 3-4 alkalommal feltekerjük a konyharuhával együtt, majd így hagyjuk kihűlni.

Miután a piskóta kihűlt, kitekerjük, megkenjük lekvárral, és újra feltekerjük. Hagyjuk egy kicsit állni, majd 18 egyenlő részre vágjuk. Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, és a piskótaszeletekkel kibéleljük a formát.

A krémhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot. A zselatint fél dl vízben feloldjuk, kicsit megmelegítjük, majd kihűtjük, és hozzáadjuk a túrókrémhez. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt is.

A krém felét a formába simítjuk, majd kerek felével lefelé belehelyezzük a barackokat. A maradék krémet ráöntjük, majd a megmaradt piskótaszeletekkel befedjük a tetejét, kissé belenyomkodva. Az egészet folpackkal lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a formát kiborítjuk, lehúzzuk róla a folpackot, és a tortát nem túl vékony szeletekre vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/turos-barackos-alagut/