Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós-barackos pápaszem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 dkg zselatin (por)
  • 10 gramm vaníliás cukor

Közepébe

  • 1 csomag babapiskóta
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 5 db félbevágott sárgabarack (konzerv)

Piskóta forgatásához

  • tej
  • rum

Tetejére

  • 2 dl habtejszín
  • 10 gramm habfixáló
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor (elhagyható)

Elkészítése

Egy 30*12 cm méretű őzgerincformát folpackkal kibélelünk.

A tejet a cukorral és a zselatinnal felmelegítjük, de nem forraljuk.

A túrót villával összetörjük és apránként a tejet hozzáöntjük. A masszát elfelezzük és felébe belekeverjük a kakaóport.

A kakaós masszát beleöntjük a formába és addig hűtőbe tesszük, amíg a babapiskótát a lekvárral összeragasztjuk, (3*2 db).

A hűtőből kivett forma közepébe végig, sorba rakjuk az összeragasztott és a rumos tejbe áztatott babapiskótát. A két oldalához pedig a negyedelt barackot rakjuk.

Tetejére a fehér masszát öntjük és végül keresztben, sorba rakva babapiskótával zárjuk. A folpackkot ráhajtjuk és egy éjszakára hűtőbe rakjuk.

Másnap a formából kiborítva felvert tejszínhabbal bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.

Nagyon mutatós süti és a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/turos-barackos-papaszem/